"Извинявам се много на благоевградчани, друг път няма да го направя това", подчерта той
В зоопарка в Благоевград пристигна собственикът на изоставения кон, за да си го получи обратно.

Във връзка с получените сигнали за болния кон в района на бул. „Пейо Яворов“ и проявен интерес от страна на медиите, Общината съобщава, че вчера животното е било транспортирано до зоопарка.

На място са му оказани необходимите грижи. Стопанинът е поднесъл и своите извинения за ситуацията. Той обясни, че във вторник е оставил конят на полето, като го е нахранил и напоил. На другия ден, когато отишъл се оказало, че конят го няма. "Извинявам се много на благоевградчани, друг път няма да го направя това", подчерта той.



Припомняме, че конят беше намерен в безпомощно състояние. Оказало се е. че той дни наред лежи в мъки в квартал „Струмско” и че няма институция, която да го прибере.

Единствените, които са поели случая присърце, са служители на частна фирма. Те извикали ветеринар, който прегледал животното, след което то е закарано в зоопарка

Спасиха изоставен кон, лежал безпомощно дни наред край път в Благоевград (ВИДЕО)

Уверенията на ръководството там са, че той ще бъде обгрижван максимално добре. Георги Мицов и още няколко човека решили да не оставят коня в мъки и опитали с всички средства да го вдигнат на крака.

„Видимо изтощено, ахетично животно - недохранено, недохранено със сигурност, измерих му температурата, която беше доста ниска”, коментира състоянието на животното ветеринарният лекар д-р Светослав Димитров, предава NOVA.

Според Георги Мицов основната причина конят да е паднал на земята е това, че той е обикалял, за да се загрее.