Вял протест срещу правителството
Вял протест срещу правителството / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Вял протест срещу правителството
64462
Вял протест срещу правителството
  • Вял протест срещу правителството

Благоевградчани обърнаха гръб на провелия се протест срещу правителството на Пламен Орешарски, който бе част от националната инициатива. Представителите на медиите бяха повече от митингуващите.

Импровизираният митинг бе в 12.00 часа на площад "Георги Измирлиев" в областния център. Той бе проведен след устно уведомление до Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Организаторите на протеста Димитър Лалев - бивш координатор на ГОРД в Благоевградско, Христина Ядкова и певецът Стоян Джельов, призоваха преминаващите пред сградата на Общината да се присъединят към каузата за сваляне на новия кабинет и да кажат "Не - на мръсните игри на политиците".

Вял протест срещу правителството
netinfo

"Кабинетът Орешарски е съставен от баджанаци, енергийната мафия, обръч от фирми на Моника Станишева", обърна се към малцината граждани на площада Христина Ядкова. Тя заяви, че около 150 благоевградчани са се отправили към столицата за националния протест.

Като повод за действията, Ядкова изтъкна цялостното управление на страната след идването на власт на политическия кабинет "Орешарски". Част от исканията са гражданите да имат по-голям достъп до решенията, които се гласуват в Народното събрание, подобряването на качеството на живот на българите, както и решаването на проблема с високите сметки за ток.

Вял протест срещу правителството
netinfo

"Ако не сте съгласни да заробват България и българите с милиарди за АЕЦ "Белене", за да обслужват чуждите и лични интереси, изразете смело вашата позиция. Това правителство и този парламент имат намерение да поддържат статуквото и да продължат политиката на геноцид над българския народ. Ако не искате децата ви да бягат в чужбина, а да учат и работят в България, не се страхувайте, искайте смело от тях да изпълняват волята на суверена. Забравиха за ЕРП-тата и ограбването, не ги еня за банковия и здравния монопол, готови са да реабилитират Държавна сигурност и доносниците. Те искат лагерите в Белене отново", гласи текст от разпространената днес протестна декларация, прочетена от Димитър Лалев.

Недоволните граждани се обявиха и срещу изучаването на турски език в училище. Следващият протест в Благоевград е насрочен в 18.00 часа на 5 юни.

Чуйте още от Христина Ядкова в звуковия файл

Вял протест срещу правителството
netinfo