Включват Ски и голф комплекс Кулиното в плана за управление на НП Пирин?
Включват Ски и голф комплекс Кулиното в плана за управление на НП Пирин? / netinfo
Изграждането на „Ски и голф комплекс Кулиното” да бъде включено в плана за управление на Национален парк "Пирин" предложи кметът на община Разлог инж. Любен Татарски по време на общественото обсъждане на плана в Банско.

Проектът ще бъде разработен в унисон със стратегиите за развитие на общините на територията на парка и в съответствие с Националния план за развитие.

Основните приоритети, които ще се заложат в проекта, са запазване на екологичното равновесие и подобряване на икономическия статус на населението.

Предвижда се уникална комбинация от възможности за зимни спортове, летен планински, конгресен, СПА и голф туризъм.

Заедно с това предложение Татарски внесе още три предложения - за асфалтиране на съществуващия път до хижа "Яворв", за обособяването на Разложкия суходол и Бяла река като място за паша на животни с цел развитие на екологичното животновъдство, както и за археологическо обследване, реставрация и консервация на късноантичната крепост „Калята”.

С оглед кандидатстването на община Разлог по оперативна програма „Регионално развитие” е предвидено включването на крепостта за археологическо обследване.