/ Община Банско
Туристическия бранш в Банско вече е готов да посрещне гостите си за Великден. Въпреки прогнозите за лошо време хотелиерите в курорта са обнадеждени, че това може да бъде и в техен плюс и да откаже значителна част от българите да прекарат празничните дни в съседна Гърция и те да се насочат към родните курорти.

Шест нови проекта стартират в община Банско

От бранша не очакват висока посещаемост и коментират, че по- голямата част от резервациите са  за големите хотели, а много от къщите за гости и малките семейните хотели ще останат затворени и няма да посрещат туристи.

Както всяка година хотелиерите за подготвили и изненади за своите гости. Месене на козунаци и боядисване на яйца, езда и риболов са част от тях. Масовите пакети включват нощувка, закуска и  празничен обяд. В пакетите на някои от по-отдалечените хотели влиза и превоз до църквата „Света Троица“ за службата в нощта срещу Великден. 

Обособиха нова синя зона в Банско

От община Банско също са се погрижили за приятния престой на гостите на курорта. Празненствата започнаха още от вчера с празничен концерт. Днес, на  Велики Четвъртък от 11:00 часа във Велянова къща децата от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” и Средно училище „Неофит Рилски“ ще боядисват яйца с природни багрила и ще се учат как се месят козунаци. Мероприятието ще протече под надслов „Със слънце замесен е хлябът“ и е съвместна инициатива на Музеен комплекс Банско и читалище „Никола Вапцаров“.

В неделния ден гостите на курорта ще могат да се насладят на великденски концерт е с участието на народната певица Ива Давидова. Ще се проведе и  традиционното състезание за най-здраво Великденско яйце.