В ЮЗУ ще подготвят кадри за треньори
В ЮЗУ ще подготвят кадри за треньори / снимка: Дарик-Благоевград
В ЮЗУ ще подготвят кадри за треньори
67588
В ЮЗУ ще подготвят кадри за треньори
  • В ЮЗУ ще подготвят кадри за треньори

Спортен фестивал ще бъде открит на 28 октомври в ЮЗУ "Неофит Рилски".
Турнирите ще са по футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис и стрийтбол. Състезанията ще се проведат на реновираните спортни площадки.

Спортният фестивал е по проект "Мобилизация на младежта- културно наследство и спортна валоризация", финанциран по Европейската оперативна програма за териториално сътрудничество Гърция- България 2007-2013 г.

„Около 300 младежи от България и Гърция на възраст между 18 и 25 години ще мерят сили в спортния празник”, заяви на пресконференция ректорът на университета- проф. д.н. Иван Мирчев.

Той добави, че през последните години ЮЗУ „Неофит Рилски” залага на развитието на студентско- научното творчество, художествено-творческата и спортната дейност.

Проф. Мирчев обяви, че до един месец Факултетът за обществено здраве и спорт ще представи в Националната агенция за оценяване и акредитация проект за преобразуването му във Факултет за обществено здраве, спорт и здравни грижи.

„В този Факултет ще подготвяме медицински сестри и акушерки”, подчерта ректорът.
Идеята на ръководството на висшето учебно заведение е в този факултет да се разкрие  специалност „Спорт” за подготовка на кадри за треньори.

„В момента има млади момчета спортисти, на които този факултет трябва да им даде възможност да преминат тези курсове”, допълни проф. Мирчев.

Чуйте още от ректора проф. Иван Мирчев в звуковия файл