/ ThinkStock/Getty Images
Сандански е домакин на Национално учение „Търсене и спасяване при авиационно произшествие и ликвидиране на последствията в алпийски условия“.

Учението започна в 9:00 часа, в местността над Резиденция „Свети Врач“.

На хълма е разположен макет на самолет Airbus A320, който ще се използва за целите на учението по търсене и спасяване на пътници и взаимодействието и координацията на ангажираните структури и екипи.

В тренировката участват хеликоптери, затова от община Сандански напомнят, че е забранено използването на дронове от посетители и медии.

Ежегодно пълномащабно учение беше планирано да се проведе миналата година, но бе отложено заради епидемиологичната обстановка.

Екипи на ГДПБЗН, Българската армия, Гражданската въздухоплавателна администрация, 24-та Авиационна база – Крумово, представители на община Сандански, Български червен кръст и Югозападно държавно предприятие ще се включат в разиграването на практическите действия по предварителен сценарий.

Организатори на учението са Министерство на транспорта, информационните съобщения и технологиите и Министерство на вътрешните работи, съвместно с община Сандански.
 
община Сандански