Утвърдиха Баханов за лидер на ГЕРБ в Сандански
Утвърдиха Баханов за лидер на ГЕРБ в Сандански / Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Заместник-областният управител Георги Баханов е утвърден за общински председател на ГЕРБ в Сандански, научи Дарик.

Решението на Изпълнителната комисия на партията е взето на 16 юли, но неизвестно защо, от централата на ГЕРБ в Благоевградско не съобщиха официално името му, заедно с тези на останалите избрани лидери на структурите в областта.

Георги Баханов не бе открит днес за официален коментар по случая. Активисти на ГЕРБ в Пиринско също недоумяват дали това е случаен или умишлен пропуск. Редови членове на партийната организация в Санданско също гадаят защо не бе обявен изборът на Баханов в края на миналата седмица, когато решението на Изпълнителната комисия вече е било факт.

По време на партийно събрание, проведено в курортния град през месец май, вот за Георги Баханов за бъдещ председател дадоха 58 от присъствалите 93-ма делегати. Сред излъчените за лидерския пост бяха още ветеринарният лекар Никола Москов и строителниният предприемач Васил Клямбов. Досегашният председател Стоян Стоев получил незначителен брой гласове.

Трите кандидатури за общински председател бяха изпратени за одобрение в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На отчетно-изборното събрание тогава, присъстваше организационният секретар в централата на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Паунов остана неприятно сюрпризиран в Сандански от лют скандал и обидни закани, отправени към присъствалия на отчетното събрание областен лидер на партията в Пиринско и парламентарен шеф в Благоевград Костадин Хаджигаев. С викове "оставка" редовите членове на ГЕРБ в Санданско искаха да отстранят Хаджигаев от общинското събрание. Скандалът избухна с пълна сила след като бе разкрито, че в списъка, изготвен от областното ръководство на партията, липсвали делегати от общината, които редовно са плащали членския си внос.