Убиец призна вина, влиза в затвора за по-малко от три години
Убиец призна вина, влиза в затвора за по-малко от три години / netinfo

Съдът в Благоевград постанови 2 години и 11 месеца лишаване от свобода срещу Албен Батев от гоцеделчевското село Брезница. През лятото на 2006 година Албен ранил тежко и причинил смъртта на родственицата си Фикра Батева, след като й нанесъл няколко удара по главата с брадва.

Пред магистратите Албен Батев призна вина и поиска делото да бъде разгледано по съкратеното съдебно следствие. Преди месеци той сключи споразумение с прокуратурата за още по-леко наказание, но Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане от друг състав в Благоевград.

Тежкото престъпление Албен извършил пред очите на съпруга на загиналата Фикра - Азис Батев и пред множество свидетели в село Брезница. Тогава Фикра направила забележка на Албен и негови приятели, че са пуснали много силна музика на улицата.

Благоевградският съдия Петър Узунов реши Албен да плати кръвнина на почерненото семейство в размер общо на 125 000 лева. Реално Батев ще лежи в затвора по-малко от година. Той вече е изтърпял част от наложеното му днес наказание в предварителния арест.