Трима мъже ранени при масов бой в Белица
Трима мъже ранени при масов бой в Белица / Снимка: Дарик, архив

Трима мъже пострадаха след масов бой в Белица. Сбиването е станало снощи в ромската махала, след скандал между Велко Матев и братята Иван и Ангел Неделчеви. Тримата се скарали жестоко и спорът им прераснал в физическа саморазправа. Отначало мъжете си разменяли юмручни удари, след което мелето продължило с дървени и метални колове. Боят бил прекратен, след като Матев припаднал от ударите.

По неофициална информация сигнал за инцидента е подаден от брата на Велко Матев- Иван. Той също отишъл на мястото на сбиването с цел да ги разбрани, но брат му Велко вече бил припаднал. След като братята Неделчеви видели брата на припадналия мъж, те се опитали да нападнат и него, но той се скрил в автомобила си и те започнали да удрят по- стъклата, в резултат на което изпотрошили предното и странично стъкло.

Най- тежко и сериозно е състоянието на 30-годишният Велко Матев, който е с транспортиран в столична клиника с черепно- мозъчна травма. Ангел Неделчев е с комоцио и е настанен за лечение в разложката болница, а брат му Иван е със счупени ребра и гръдна травма, но след оказаната му медицинска помощ е отказал да бъде приет за лечение в МБАЛ- Разлог.