Свещеник и синовете му се биха в Хаджидимово
Свещеник и синовете му се биха в Хаджидимово / Sofia Photo Agency, архив
Свещеник и двамата му синове се биха жестоко в Хаджидимово. Битовият инцидент се разиграл тази сутрин пред дома на отец Димитър В., като по неофициална информация скандалът е тръгнал след спор за имот.

В боя са пострадали по-малкият син на духовника - Георги В., който е на 32 години. Той е с черепно-мозъчна травма. С тежка фрактура на главата е и още един мъж, родственик на семейството, който се опитал да спре екшъна. И двамата ранени мъже са транспортирани по спешност за лечение в столична клиника.

От едната страна в мелето се оказали отец Димитър и по-големият му син Кирил, а от другата страна- по-малкият син на духовника – Георги, и техен родственик.

„Все още колегите изясняват кой е нанесъл ударите, не може да се каже категорично, че това е бащата или братът на пострадалия”, заявиха от пресцентъра на полицията.

Миряни и свещеници коментираха, че познават свещеника като кротък и смирен човек и не можеха да повярват, че това се е случило. Отецът служи в църквата в гърменското село Огняново. В Хаджидимово, където се разигра скандала, се коментира, че в семейството на отеца от месеци имало скандали за имот.

Разследването ще установи какви точно са мотивите за инцидента и кой е нанесъл ударите с металния прът по двамата тежко ранени мъже.