Страци Кулински е президент на АУБ
Страци Кулински е президент на АУБ / Пресцентър

Американският университет в Благоевград е нов президент.

Той е бивш възпитаник от първия випуск на висшето училище.

Страци Кулински е първият роден в България ръководител на АУБ.

Той е утвърден на поста от университетското настоятелство.

Президентът Кулински е дългогодишен поддръжник на АУБ, член на настоятелството на университета, бивш член на университетския съвет и доказан професионалист с международен бизнес опит и умения да работи в многонационални организации и среди.

Завършил е университета в Благоевград през 1995 година.

Кулински внася в АУБ глобална преспектива, предприемаческа нагласа, фокус върху управлението на човешки ресурси, както и многостранен набор от умения в партньорските отношения, стратегията и финансите, правни и регулаторни въпроси, както и маркетинг.

"Аз съм развълнуван да се върна обратно у дома - в АУБ. Бидейки част от първия випуск, моята ангажираност е дълбока и лична. За мен това не е просто промяна в кариерен план – тове е едно повторно завръщане в моята общност и моето семейство - Американския Университет в България. Като поемам длъжността, аз съм въодушевен да допринеса моето време и енергия и да работя в тясно сътрудничество с нашите студенти, преподаватели, служители, за да подсигурим дългосрочния успех на нашата мисия", коментира президентът Кулински.

Страци Кулински ще започне работа през януари 2016, непосредствено преди началото на новия семестър.