Сдружение с благотворителна кампания за онкоболни в Неврокопско

Гоце Делчев
Гоце Делчев / Кръстьо Шилев
С поредна своя инициатива Сдружение „Хроника срещу рака“ търси обществена подкрепа за онкоболните жени от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча. Луксозен албум календар за 2018 година подготвиха дамите – членове и доброволци на Сдружението. Неврокопчанинът Кръстьо Шилев подари правата на авторските си фотографии, в които е заснел знакови места от Гоце Делчев и региона, и изработи дизайна на календара.

Календарът-албум съдържа 13 красиви фотоса от Неврокопско. Сред тях са емблематичната главна улица на Гоце Делчев с красивите фасади на къщите, моменти от зимата в Градския парк, меандрите на река Места, залез над язовира край с. Абланица, кътче от Родопите в м. Дикчан край Сатовча, есенни багри от парк Градището край Долно Дряново, екзотичната местност Провалената скала във водите на Места край с. Слащен и още много красиви места.

Албумът календар се разпространява с благотворителна цел, съобщиха от НПО, като всеки, желаещ да има красивите фотоси в дома или в офиса си, може да помогне на онкоболните жени от региона.

Чрез различни благотворителни инициативи, на които откликват много добри хора, от създаването си до момента Сдружение “Хроника срещу рака” е помогнало с финансови средства, психологически консултации и ежегодни профилактични прегледи на повече от 500 жени в региона и на техните семейства.