Пръчлево и Див коч ли са елитните отбори, с които Пирин играе благотворителни контроли, питат от ГЕРБ
Пръчлево и Див коч ли са елитните отбори, с които Пирин играе благотворителни контроли, питат от ГЕРБ / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Епистоларната кореспонденция между съветниците от ГЕРБ и ръководството на ПФК "Пирин" чрез медиите продължава. В отговор на отвореното писмо на футболния клуб от местната организация на партията на Бойко Борисов излязоха с нова позиция.

"Отговорни за неспазването на договорните отношения с ПФК "Пирин" е преди всичко ръководството на общинското дружество „Спортни имоти", се твърди в документа и още: "За отбелязване е фактът, че никой от членовете на Комисията по младежта и спорта, нито един общински съветник или гражданин не знае за договорката между бюджетното звено и клуба да се играят контроли с благотворителна цел".

Според общинските съветници от ГЕРБ тези нерегламентирани отношения между двете страни по договора са изключително съмнителни, будят недоумение и поставят редица въпроси, а към официалния договор няма никакъв анекс, който да урежда техните устни договорки.

В тази връзка парламентаристите от групата на ГЕРБ в Общински съвет - Благоевград задават следните въпроси, на част от които и частично отговарят. "Чистачката Филка Ковачка и общите работници Боян Стоилов и Иван Новоселов ли са специалистите от поддръжката на стадиона? Сигурно специалистите са казали, че няма да има щети за тревната площ, ако елитните отбори играят по цвички или по чорапи. Като имат договорка за благотворителност, към кого е насочена, знае ли някой? След като не е имало платен вход на контролите, каква благотворителност визират? Кои са именитите съперници – Етър (Велико Търново), Пръчлево или Див коч от Логодаж? И тези именити съперници в градската баня ли ги пратиха да се изкъпят или са ги изплакнали с маркуча за поливане?  ПФК Пирин изнасилва стадиона, защото от февруари миналата година не са си плащали задълженията. Докога ще продължава наглостта им и на какво основание заедно със "Спортни имоти" ще се разпореждат със стадиона?"