Прокуратурата разследва мъж от Разложко, умъртвил с жестокост домашна котка

съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Образуваха досъдебно производство за проявена жестокост към котка. 

На 08.04.2019 г. в Районна прокуратура – Разлог е получен сигнал за проявена жестокост към гръбначно животно - домашна котка. С разпореждане на прокурор, на Районно управление – Разлог е възложено извършването на проверка по случая. На 10.04.2019 г. е установен като извършител П. Х. Г. от с. Годлево, община Разлог, който е задържан за срок от 24 часа по реда на чл.74, ал.1 от ЗМВР.

Същия ден, след приключване на проверката, материалите по преписката са докладвани в Районна прокуратура – Разлог. Наблюдаващият прокурор незабавно е образувал досъдебно производство, за това, че на 29.03.2019 г. в село Годлево, община Разлог е била проявена жестокост към гръбначно животно  – домашна котка, като противозаконно е била причинена смъртта ѝ – престъпление по чл. 325б, ал.1 от НК.

Към настоящия момент действията по разследването на извършеното престъпление продължават. След образуване на производството в Районна прокуратура – Разлог са получени над 43 жалби от различни граждани, касаещи същия случай.