Пореден сигнал: Кмет на село в Гърменско агитира хората
Пореден сигнал: Кмет на село в Гърменско агитира хората / Снимка: Дарик, архив

В РИК-Благоевград започнаха да валят жалби за нарушения в изборния ден. Преди малко е подаден сигнал от Верхад Ислямов, общински координатор на ГЕРБ в община Гърмен за незаконна агитация.

В сигнала се твърди, че кметът на село Осиково Митко Дедьов агитира хората гласно в секцията в населеното място. Към жалбата не са приложени други доказателства.

РИК-Благоевград се свърза с председателя на СИК 018 в село Осиково, за да провери изнесеното в настоящата жалба.

Председателят на секционната комисия Румен Хаджиев потвърди, че в действителност кметът на село Осиково Митко Дедьов присъства в избирателната секция като застъпник и извършва открита гласна агитация, като призовава избирателите да гласуват с бюлетина №13.

Разпитан по телефона бе и полицейския служител, охраняващ секцията, който потвърди, че Митко Дедьов присъства в избирателната секция.

От РИК се разпоредиха председателят на секционна избирателна комисия № 018- село Осиково Румен Хаджиев да предупреди кмета на село Осиково Митко Дедьов да преустанови агитацията. В случай, че кметът продължи да агитира, същият да бъде изведен незабавно от избирателната секция със съдействието на полицейските органи.