Пирин прави утре втори опит за старт на подготовката
Пирин прави утре втори опит за старт на подготовката / снимка: pirinfc.com, архив

Подготовката на "Пирин Благоевград" стартира днес макар и формално, тъй като приемо-предавателният протокол за извършения ремонт на съблекалните все още не бил внесен в Общината. Вместо това явилите се днес около 30 футболисти проведоха теоретична подготовка със старши треньора Костадин Ангелов.

Очаквано Благой Макенджиев и Станислав Костов не се явиха на стадиона, а по думите на пресаташето Велислав Елезов са провели днес тренировка с отбора на ЦСКА. Вторият капитан на отбора Георги Георгиев също не се появи днес по неизяснени причини.

От всички ръководни кадри на "орлетата" на стадион "Христо Ботев" дойде председателт на сдружение "Бъдеще за Пирин" Константин Капчин.

Най-вероятно утре ще бъде направен повторен опит за официалния старт на зимната подготовка.

Единственото ново попълнение в редиците на "зелено-белите" бе Венцислав Бенгюзов, който е преотстъпен от Литекс Ловеч.

От преслужбата на "орлетата" обявиха, че на предстоящото общо събрание на акционерите се очаква да стане ясен евнтуалният нов собственик, като е възможно и старите акционерите да се върнат в клуба.

Финасовото положение в отбора продължава да бъде тежко, а от "Дъбравска" 1 се надяват ЦСКА и Локомотив Пловдив да изплатят задълженията си към зелените.