Педагози дежурят при училища с опасни улици и кръстовища
Педагози дежурят при училища с опасни улици и кръстовища / Дарик - Благоевград, архив
Педагози дежурят при училища на опасни улици и кръстовища
32603
Педагози дежурят при училища на опасни улици и кръстовища
  • Педагози дежурят при училища на опасни улици и кръстовища

Учителите в Благоевградско ще дават дежурства през цялата учебна година около училища, намиращи се на улици или кръстовища с натоварен трафик на моторно-превозни средства. Това е разпоредено на директорите на всички градски основни училища от Регионалния инпекторат по образованието, съобщи зам.-началникът Васил Павлов.

Класните ръководители на ученици до 3-ти клас са длъжни след края на учебния процес да предават възпитаниците на родители или техни възрастни придружители, също така да помагат на децата при пресичане в района на съответното училище. Ежедневно в края на всеки последен час педагозите са задължени да правят така наречената "петминутка" за разясняване на основни правила и пътни знаци за безопасност на движението на децата, каза Васил Павлов.

"Съвместно с Гражданска защита вече сме започнали оглед в районите на всички училища в Благоевградска област за опасни сгради, падащи покривни конструкции или дървета. Разпоредихме на директорите да не допускат движение и паркиране на автомобили и други превозни средства в дворовете на училищата или пред основните входове и изходи. Трябва да има и план, окачен на видно място в учебните заведения, за евакуация на учениците при евентуални инциденти", коментира зам.-началникът на РИО-Благоевград Васил Павлов.

Още за дейностите, осигуряващи безопасност на учениците по време на новата учебна година, чуйте от Васил Павлов в прикачения звуков файл