Отново дъжд
Отново дъжд / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

Днес ще преобладава облачно време. Преди обяд в източните райони ще вали дъжд, като условията за интензивни валежи там ще се запазят. В следобедните часове валежите в Източна България ще отслабнат, но ще превали и на много места в останалата част от страната. Очакват се количества от порядъка на 5-15 л/кв.м, в източните райони 20-30 л/кв.м, в отделни североизточни райони локално до 50 л/кв.м. Ще духа слаб западен, в Източна България умерен, временно и до силен север-северозападен вятър. Максимални температури ще варират между 22° и 27°, в Източна България - 20°-22°, в Благоевград - около 25°.

В планините ще бъде облачно с чести валежи от дъжд, в главно в масивите в източната половина от страната преди обяд интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 17°, на 2000 м - около 9°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места с гръмотевици. Има условия за интензивни валежи. Ще духа умерен, временно и силен северозападен вятър. Максимални температури 20°-22°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg