Осъдиха баща и син от Гоце Делчев за притежание на дрога
Осъдиха баща и син от Гоце Делчев за притежание на дрога / Дарик, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград сключи споразумение с Димитър Шопов, с което той се признава за виновен за извършено от него престъпление, при условията на опасен рецидив.

В периода 17.03.-18.03.2016 г., при условията на продължавано престъпление, в къща с прилежащите й постройки и дворно място в Гоце Делчев, Шопов разпространил и държал с цел разпространение без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите високорискови наркотични вещества. Сред пласираната от него дрога имало: коноп (марихуана), амфетамин, кокаин, 3.4 метилендиоксиметамфетамин и метамфетамин, на обща стойност 5 431.80 лв.

Съдът одобри сключеното споразумение, с което на Димитър Шопов е определено наказание четири години „лишаване от свобода", което обвиняемият ще изтърпява при „строг" режим в затворническо общежитие.

Неговият баща - Тодор Шопов, също сключи споразумение с държавното обвинение за престъпление по чл. 354а, с което се признава за виновен в това, че на 18.03.2016 г. в дома си в град Гоце Делчев незаконно държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (амфетамин и кокаин) на обща стойност 4 957.10 лв. На основание одобреното от съда споразумение на мъжа е наложеното наказание три години „лишаване от свобода" условно с изпитателен срок от пет години, както и глоба в размер на пет хиляди лева.