Окончателният вариант на инвестиционната програма на община Благоевград готов до дни
Окончателният вариант на инвестиционната програма на община Благоевград готов до дни / netinfo
Завършване на всички инвестиционни проекти, чието изпълнение е започнало през изминалата бюджетна година, реализацията на проекти, за които са завършени процедури и разработването на нови проекти, свързани с промяна на градската среда са трите приоритета, които ще залегнат в инвестиционната програма на община Благоевград. Това каза на среща в Общинска администрация кметът Костадин Паскалев До 6 февруари – сряда трябва да бъде решен окончателно въпросът с инвестиционната програма на общината, като до края на седмицата ще бъде внесен и проектобюджета на община Благоевград в Общински съвет”, уточни още кметът.

„ Основните средства за осъществяване инвестиционните намерения на общината ще се реализират през националните фондовете, фондовете на ЕС и сравнително малка част от предприсъединителните фондове”, каза още Паскалев.

Приоритети в работата на общината са и подобряване качеството на предлаганите услуги, като намаляване срока за изпълнение на съответни услуги и привеждането им в съответствие с новите законови изисквания.