Обсъждат подготовката за есенно-зимния сезон
Обсъждат подготовката за есенно-зимния сезон / netinfo
Заседание относно работата през есенно-зимния сезон ще проведе Областният съвет в Благоевград на 23-и октомври. По време на срещата ще бъдат обсъждани въпроси, касаещи зимното поддържане на общинската и републиканската пътна мрежа и мерките за подобряване координацията и взаимодействието между службите и общините, съобщават от Министерството на извънредните ситуации.

Семинарът е в изпълнение на Указанията на вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем за работа при влошени метеорологични условия през есенно-зимния сезон на 2008/2009 година.

В срещата ще вземат участие кметовете на общини, ръководители и представители на Областна администрация, Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации, Областната дирекция на МВР, Областно пътно управление, РЦЗ, Центърът за спешна медицинска помощ, пожарната служба, “ВиК”, Регионалният инспекторат по образование и други.

Заседанието ще водят председателите на Координационните щабове за работа в усложнена зимна обстановка на територията на съответната област.