Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет
Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив
Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет
70533
Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет
Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет
  • Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет
  • Обществен съвет: Благоевград заслужава по-добър кмет

Документи, изготвени от екипа на благоевградския кмет Атанас Камбитов, свързани с проекта за изграждане на депото за битови отпадъци, са иззети от ДАНС за разследване.

Попълвани са декларации с неистинско съдържание, казаха на пресконференция Людмила Манова и адвокат Александър Мановски, активисти от Обществения съвет в Благоевград.

"Декларациите, които са обект на разследване, са подписвани персонално от градоначалника Камбитов. Информацията получихме лично от Галина Симеонова, която е председател на ПУДОС. По тази програма администрацията на Камбитов е кандидатствала за финансиране на депото, но проектът е отхвърлен към края на миналата година. За финансиране на същия проект е кандидатствано и по програма "Околно среда", но без резултат, защото е отхвърлен също към края на миналата година. Проектите на бившия кмет Костадин Паскалев свършиха, а Атанас Камбитов няма един негов проект за две години управление", коментира Людмила Манова.

"Сега кметът Камбитов си прави пиар, като заблуждава хората в града с тази подписка под надслов "Благоевград заслужава повече", която стартира веднага след постановлението на Министерски съвет, по силата на което общината бе лишена от средства по програма "Растеж и развитие на регионите". Благоевград наистина заслужава повече, но заслужава и по-добър кмет", заяви юристът Александър Мановски.

"Не разбирам как може да се кандидатства с един и същи проект по различни програми, това е явна некомпетентност. В същото време се манипулират избирателите в Благоевград, че несправедливо са орязани средствата от държавата за настоящата финансова година. Както за депото, по аналогичен начин е процедирано и по другите отхвърлени проекти - Младежки център, изграждане на подлез в квартал "Грамада" и няколко проекта за селските райони", каза Мановски.

Още от Людмила Манова и Александър Мановски чуйте в звуковите файлове