Нова жертва на телефонна измама в Благоевград
Нова жертва на телефонна измама в Благоевград / Дарик-Благоевград, архив

72-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Възрастната жена подала сигнал за измамата във Второ районно управление вчера. Тя съобщила, че около 20:00 ч. на 7 март е получила обаждане на мобилния си телефон от мъж, който се представил за приятел на сина й.

Той я помолил да закупи 12 броя ваучери на мобилен оператор и да му продиктува кодовете за зареждане. След като закупила ваучерите и продиктувала кодовете им, около 23:00 ч., потърпевшата е получила второ обаждане от същия мъж, който я помолил да закупи още 7 броя ваучери.

Възрастната жена закупила общо 19 броя ваучери на мобилен оператор за сумата от 190 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).