МВР: Не са проверявани лидери на ГОРД, а лихвари
МВР: Не са проверявани лидери на ГОРД, а лихвари / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
комисар Георги Костов
53410
комисар Георги Костов
  • комисар Георги Костов

Евродепутатът Слави Бинев, съучредител на Гражданско обединение за реална демокрация, е депозирал жалба в Областната дирекция на полицията в Благоевград и пред вътрешния министър Цветан Цветанов за извършена груба полицейска репресия спрямо него и хора от обединението, по време на политическа среща в областния център на 13 май.

Веднага след пресконференцията на ГОРД в неделя, бяха задържани за два часа във Второ полицейско управление четирима благоевградчани, които били на среща със Слави Бинев, Иван Кочев- Чомбе, проф. Валери Стефанов и други от екипа.

Задържането стана в заведение в квартал "Еленово", където Бинев провеждал дискусия с хора от ромски произход. Ненадейно пристигнали три автопатрула и поискали документи за самоличност на всички. Благоевградчаните, които не представили лични карти, са глобени по 50 лева, потвърди директорът на ОД на МВР в Благоевград Георги Костов.

Не е извършвана проверка специално срещу хората на евродепутата Бинев, каза на пресконференция днес директорът на полицията комисар Георги Костов.

"В заведението наистина е имало полицейски автопатрули, но те пристигнали по сигнал на 67-годишна благоевградчанка, която преди време свидетелствала срещу благоевградчанина Венцислав Шелявски. По същото време той и хора от неговото обкръжение, които са криминално проявени лица и се занимават с лихварство, били около бара в квартал Еленово", коментира комисар Костов.

По случая в благоевградската дирекция се извършва проверка, в хода на която ще бъдат чути показанията на свидетели и на един от жалбоподателите Димитър Лалев, бивш служител в МВР, който е новоизбраният лидер на ГОРД в Благоевград.

Още от комисар Георги Костов чуйте в звуковия файл