Костадинов: Аз съм част от протеста срещу Палев
Костадинов: Аз съм част от протеста срещу Палев / Дарик - Благоевград, архив
Костадинов: Аз съм част от протеста срещу Палев
64993
Костадинов: Аз съм част от протеста срещу Палев
  • Костадинов: Аз съм част от протеста срещу Палев

Платени организатори на протестите демотивират хората в Благоевград да излязат, да изразят недоволството си и да отстояват своите искания, обяви депутатът и областен председател на БСП Емил Костадинов.

Той посочи, че сред възмездените водачи са Димитър Лалев, Христина Ядкова и Венцислав Кавазов, активист от структурата на ГЕРБ в града.

"Въпросът с областния управител Муса Палев още не приключен, снел съм доверието от контактната група на БСП и решението на проблема е в полето на двамата лидери Сергей Станишев и Лютви Местан. Известно ми е кой е поръчител на това решение за областен управител от ДПС, но все още няма да назовавам имена, за да запазя обществения и етнически мир в региона. Аз самият, както и моите другари от БСП, сме част от протеста срещу Палев и ежедневно действам за преразглеждане на решението - вербално, с документи, с редица срещи", изтъкна Емил Костадинов.

На въпрос, кой е мистериозният поръчител, червеният лидер посъветва гражданите да си припомнят кой отдаде за 10 години общински терени, без търг и конкурс, за лавки на цигареното дружество, в частност на Делян Пеевски.

Според Костадинов не е нормална ситуация, при която двамата служители в Областната администрация в Благоевград - Мартин Терзийски и Росен Георгиев, да изнасят всеки ден документи от сградата и да ги носят някъде, неизвестно къде, за да ги подписва Муса Палев.

"Категорично държим на позицията си, ако не сменят Палев с нашия кандидат Юлиян Гошев, БСП да не участва по никакъв начин в работата на държавната администрация. Ако Палев остане на поста, ние няма да издигаме наши кандидати за негови заместници в Областна управа", категоричен е червеният депутат Костадинов.

Още от Емил Костадинов чуйте в звуковия файл