К. Ваклинов: Исторически момент за Благоевград са заложените в бюджета пари за спорт
К. Ваклинов: Исторически момент за Благоевград са заложените в бюджета пари за спорт / netinfo

Заложените в бюджета на община Благоевград пари за реконструкция на стадион "Христо Ботев" шефът на "Спортни имоти" Кирил Ваклинов нарече исторически момент за Благоевград.

По думите му за първи път в общинската хазна се заделят целеви средства за спортни дейности и съоръжения, което е голяма стъпка напред по отношение развитието на спорта в общината като цяло, коментира пред Дарик Ваклинов. 

750 000 лв. от бюджета ще бъдат вложени в цялостна реконструкция на стадиона. С парите ще бъде подменено игралното поле, ще бъдат изградени нова дренажна система и автоматизирана поливна инсталация, ще се ремонтират трибуните и съблекалните.

Благоевградският стадион ще се сдобие и с ново информационно табло, както и с подменени седалки.

Съветниците в Благоевград гласуваха и сумата от 150 000 лв., заложена в бюджет 2009 по предложение на парламентаристите от ГЕРБ и спортни деятели в общината, за дейност на спортните клубове.

Средствата ще разпределя комисия с представители на Държавната агенция за младежта и спорта, общината и спортните клубове.

В момента общинското ръководство кандидатства с проект пред ДАМС за предоставяне на средства за ремонт на старата спортна зала в града, което ще подобри значително условията за спорт на клубовете, ползващи тази база, обяви преди дни кметът Костадин Паскалев.