Избират фирма за поставяне на топлоизолация на VIII СОУ в Благоевград
Избират фирма за поставяне на топлоизолация на VIII СОУ в Благоевград / netinfo

Открита процедура за избор на изпълнител на ремонтни дейности на VIII СОУ се провежда днес в сградата на общинска администрация в Благоевград. Изборът е назначен след като в края на миналата седмица община Благоевград е получила потвърждение за утвърдени 250 000 лева по програмата за оптимизацията на училищната мрежа.

Процедурата е насрочена за 15.30 този следобед, като тогава ще бъде избрана фирмата за поставяне на топлоизолацията.

Над 20 са детските ясли, градините и училищата, които община Благоевград ремонтира през настоящата година, като осем от тях вече са приключили, а работата по останалите продължава, подчерта Паскалев.

Той припомни, че сроковете за приключване на дейностите са различни, като крайният срок за подмяна на дограма е 25 юли, а за топлоизолацията - 30 август. Паскалев поясни, че за да бъдат избегнати проблеми около ремонтите на учебните и детски заведения е назначена и комисия, която да следи за изпълнението по договори.

Общият размер на инвестициите, които община Благоевград прави в яслите, градините и училищата е 1 700 000 лева, като в тях не са включени тези 250 000 предвидени за VIII СОУ. Освен това се очаква да бъдат отпуснати още около 400 000 лева по "Енергийна ефективност".