Искат постоянен арест на шофьора, превозвал кокаин за 5 млн. лв.
Искат постоянен арест на шофьора, превозвал кокаин за 5 млн. лв. / Снимка: dariknews.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Александър Бойчинов, обвинен в контрабанда на наркотично вещество в особено големи размери - престъпление по чл. 242, ал. 4 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 24.10.2016 г., около 19.50 ч. на ГКПП - Кулата на трасе „Входящи автомобили" от Република Гърция пристигнал товарен автомобил марка „ДАФ". Камионът бил спрян за проверка при преминаване на границата, като по документи автомобилът превозвал фитнес уреди.

Граничните власти, съвместно със служители от Агенция „Митници", установили в камиона изградени два тайника, в които били открити пакети с бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин. Общото тегло на намереното наркотично вещество е 26 кг., чиято стойност се оценява на около 5 млн. лв.

Окръжна прокуратура - Благоевград привлече в качеството на обвиняем за извършено престъпление 36-годишния шофьор на товарния автомобил, в който била открита дрогата.