Икономов: Бивши управници съсипаха Банско
Икономов: Бивши управници съсипаха Банско / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив
Георги Икономов
60882
Георги Икономов
  • Георги Икономов

На 19 февруари е свикан експертен екологичен съвет, който ще реши дали ще се реализират проектните предложения за разширяване на ски зоната над Банско и изграждането на втори кабинков лифт, каза за Дарик кметът Георги Икономов.

Относно постъпил в антикорупционата комисия в Народното събрание сигнал срещу него и хора от общинската администрация, Икономов заяви, че не се притеснява. Икономов очаква експертите в ресорната комисия, оглавявана от лидера на РЗС Яне Янев, наистина да си свършат работата.

"Бивши управници, които не можаха да прежалят загубата на изборите, се маскират под някакво анонимно сдружение, пишат и говорят небивалици, с което само объркват хората. Именно те съсипаха Банско. Обезобразиха го. Ще се наложи и аз да действам, има доста уличаващи факти за специализирани проверки от времето на управлението им. Ще ги съобщя, но на по-късен етап", заяви кметът Георги Икономов.

"Извършва се ремонт в цялaта сграда на Общината, не само в кабинета ми, както твърдят подателите на анонимните сигнали, че правя лукс на гърба на данъкоплатците. Нека те да отговорят за джиповете и лимузините на своите синове", призова Икономов.

"В края на 2012 година, отчитайки своята работа като кмет на Банско, заявих, че атаките срещу мен и моя екип, са планирани от една клика, която този път излиза в публичното пространство под името "Единно Банско". Клика, която  се крие зад различни имена, както винаги е постъпвала и ще постъпва. Клика, която брани със зъби и нокти личните си икономически интереси", коментира градоначалникът.

Още от кмета на Банско Георги Икономов чуйте в звуковия файл