Гледат делото за трето касиране на кметския вот в Мосомище
Гледат делото за трето касиране на кметския вот в Мосомище / netinfo
Днес тричленен състав на Върховен административен съд ще заседава по делото за трето поред касиране на кметските избори в рамките на година, в гоцедечлевското село Мосомище.

Председател на съдебния състав, който ще реши окончателно дали спечелилата през месец юни тази година Ана Донкова е законно избраният кмет, или везните на Темида ще наклонят в полза на вечния й опонент Иван Ламбрев, е магистратът-неврокопчанин, Боян Магдалинчев.

По делото докладчик е съдия Аделина Ковачева. В процеса по касиране на кметския вот в Мосомище, ще участва и прокурорът от ВКП, Искрена Величкова.

Към края на месец юни, Административен съд - Благоевград обяви изборът на Ана Донкова за селски управник като опорочен и недействителен и отмени решението на ОИК - Гоце Делчев. Тя от своя страна атакува решението пред ВАС, така както стана и след редовните избори през месец октомври 2007 година. и се стигна до извънреден вот това лято. състав се председателства от магистрата Цветанка Сурлекова, представител на държавното обвинение е прокурор Елена Енчева.