Дядо Натанаил: Възкръсналият Христос ни дава смелост, радост, мир, надежда и живот
Дядо Натанаил: Възкръсналият Христос ни дава смелост, радост, мир, надежда и живот / снимка: Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Дядо Натанаил: Възкръсналият Христос ни дава смелост, радост, мир, надежда и живот
52419
Дядо Натанаил: Възкръсналият Христос ни дава смелост, радост, мир, надежда и живот
  • Дядо Натанаил: Възкръсналият Христос ни дава смелост, радост, мир, надежда и живот

Възкресение Христово ни дава възможност да общуваме истински помежду си, защото усещаме живо присъствието на възкръсналия Господ. Това каза в словото си по случай Великден неврокопският митрополит Натанаил.

“Бог е близо не само до малко човеци и за малко време, Той е близо до всички човеци и през всички дни на нашия живот. Постоянното присъствие на възкръсналия Христос прогонва чувството на самота, което създава страх, смут и отчаяние, бездействие и мудност. Възкръсналият Христос ни дава смелост, кураж, сила, радост, мир надежда и живот.

Христос Възкръсна, възкреси със себе си и човека. Христос е най-голяма гаранция на нашата свобода, утвърждаване на нашата вяра, придобиване на вечния живот и спасение в целия православен свят. Възкресението е утеха, надежда и вечно избавление от потисничеството и от господството на дявола над всяка страдаща душа. Христос е вечната победа, изпитанията в живота вече имат смисъл и изход. Чрез възкресението човешката болка се преобразява, болката на смъртта преминава в радост и става начало на вечния живот.

Да бъдем благоразумни в Христос, който ни възлюби и пострада за нас и ни спаси, да укротим гнева, да се въоражим с побеждаващата Христова любов. Да победим гордостта със смирението, защото преходен е този свят и само вярата и делата на любовта са вечни".

Христос Воскресе, Воистина Воскресе!!!

Неврокопски митрополит Натанаил