Делото за убийството на Ангел Димитров-Чората продължава на 21 юли
Делото за убийството на Ангел Димитров-Чората продължава на 21 юли / netinfo

Делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава на 21 юли, реши днес Военно-апелативният съд. Тогава ще започнат пледоариите на страните по процеса.

Пред съда днес показания дадоха част от експертите, които са работили по установяването на причините за смъртта на Ангел Димитров. Пред журналисти  Станка Юрукова от екипа на експертите заяви, че никой не знае къде са част от изчезналите материали, от които са правени заключения за смъртта на Чората. Без тези проби, по думите й, не може да се прави заключение за това как е настъпила смъртта, допълни още тя.

Биляна Писова, съпруга на Мирослав Писов, заяви, че се злоупотребява с изнасянето на информацията, че пробите не са взети по надлежния ред. За всички нас е жалко, че проф. Раданов, който водеше тази експертиза, вече не е между живите, каза още
Биляна Писова.

Димитров почина на 10 ноември 2005 г. при акция "Респект" в Благоевград. За смъртта му са обвинени петима служители на реда - Иво Иванов, Борис Механджийски, Мирослав Писов, Георги Калинков и Янко Граховски.