Дават карти на инвалиди за безплатен паркинг
Дават карти на инвалиди за безплатен паркинг / Дарик Благоевград, Десислава Янкулова, архив

Общинската администрация в Симитли вече издава карти за безплатно паркиране на автомобили, собственост на хора с трайни физически увреждания.

На територията на общината няма определени зони за платено почасово паркиране и реално карти за безплатен престой в Синя зона са ненужни за територията на Симитлийско.

Законотворците обаче са разписали общинските администрации по места да издават карти за безплатно паркиране, които са валидни за всички населени места, където има въведени разпоредби за платено почасово паркиране.

Издадената от Симитли карта ще дава право на притежателя за безплатно паркиране на определените и обозначени за тази цел места в на територията на цялата страна. Картите са валидни и за всички страни, членки на Европейския съюз.

Съгласно чл.99а от Закона за движение по пътищата, кметът на общината издава карти за паркиране на места, определени за превозни средства, обслужващи хора с трайни увреждания и ползване на преференциално паркиране съгласно Наредба за издаването им, приета от общинските съветници в Симитли в края на февруари.

Желаещите да ползват карта за паркиране лица с постоянен или настоящ адрес в Симитлийско, които имат определен с ТЕЛК/НЕЛК процент на трайно намалена работоспособност 50% или над 50% , подават заявление в отдел „Деловодство” в Общинска администрация по образец.