Цветан Цветанов в Банско
Цветан Цветанов в Банско / Снимка: Пресцентър
През последните 11 години опозицията не предлага алтернативи, а иска да дискредитира управлението, да създава хаос. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Банско по време на регионалната академия на Жени ГЕРБ – Благоевград „Национални и европейски приоритети – регионални решения”.

По думите на Цветанов ГЕРБ е партия, която е успяла да покаже другото лице на българската политика - че когато политиците не само говорят, но и изпълняват своите ангажименти - нещата се случват.

„Виждаме една нова тенденция в средите на нашите опоненти – да ни дискредитират по теми, по които доказано сме постигнали успешни резултати", каза още Цветан Цветанов. Той добави, че Благоевградска област е пример за това какви са последствията, когато ГЕРБ не управлява, като даде за пример в тази посока временното спиране на строителството на автомагистрала „Струма" преди няколко години. „Ние успяхме да наваксаме забавянето и съм убеден, че след няколко седмици предсрочно ще пуснем 24.5-километровата отсечка от магистралата, което ще гарантира безопасността на пътуващите, но и по-бързото предвижване на туристите", подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов в Банско
Снимка: Пресцентър


Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че опозицията много често приписва на ГЕРБ своите грехове, заявявайки, че това намира своето потвръждение в казуса с дупката във Варна, за която от БСП твърдят, че Георги Гергов ще получи милиони левове. „Никой не казва как и кога се е случило придобиването на тази дупка. Всичко, което се е случило с този имот, е вследствие на добри хватки, които са извършили от опозицията, за да може той да я купи. Въпросната дупка е „язвата" на Варна, затова е необходимо да я оправим сега, защото след години ще струва още повече", допълни Цветанов. Той добави, че по казуса от ГЕРБ подготвят аргументиран текст, който ще представят пред опозицията.

„Опозицията е креслива, не предлага алтернатива, но обхваща голяма част от медийното пространство. На това ние ще ротивопоставим добрите политики, които ще продължаваме да реализираме”, каза още Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че като управляваща партия ГЕРБ ще продължи да решава проблемите на общините, без да ги дели на наши и ваши.

Цветанов коментира и предстоящия вот на недоверие. „БСП ще внесат вот за бъдещи намерения. Все още предстоят обсъждания на всякакви нива за бъдещия здравноосигурителен модел. Това са процеси, които те искат да спрат. Проблем е, че насреща имаме популистка партия. БСП е слаба опозиция с вътрешни противоречия, нямат одобрение на лидера си. От национална гледна точка това не е добре, защото опозицията трябва да е силна, да е градивна. БСП отсъства от българския парламент, от дебатите по важни за обществото теми и закони, какъвто бе Законът за вероизповеданията”, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов подчерта, че по този законопроект ГЕРБ, БСП и ДПС са съвносители, като с него държавата ще осигури необходимия финансов ресурс, за да се гарантира свободата на вероизповеданията и така да се избегнат всякакви външни влияния. „Народните представители на БСП или не гласуваха, или се въздържаха и така бламираха собствения си лидер Корнелия Нинова”, допълни Цветанов.

Цветан Цветанов в Банско
Снимка: Пресцентър


Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че  кметове на партията управляват 130 общини с население над 5 милиона души и че е важно за правителството да се осигуряват допълнителни средства за общините, за да се подобри стандартът на живот.  „Държавата е финансово стабилна, има добри икономически политики и затова е възможно да се осигуряват целеви средства за общините. Банско, например, се възползва от тях за строителство на нова детска градина”, каза още Цветан Цветанов. Според него е важно да показваме добрите неща, които се правят навсякъде в страната и да признаваме грешките, които се допускат, защото това е отговорното политическо поведение.

На форума Цветанов коментира още, че очаква за предстоящите избори общественото пространство да бъде залято с фалшиви новини, които ще целят дискредитация на ГЕРБ и припомни огромната манипулация „Костинброд”.  „Затова ние ще продължим да правим кампания лице в лице, защото за нас винаги ще останат най-важни срещите с хората”, каза още Цветан Цветанов.