Капачки за бъдеще
Капачки за бъдеще / Снимка: Община Благоевград
Благоевград се включва към масовото еднодневно събиране на „Капачки за бъдеще“ на 14 април.

Събитието ще бъде организирано като част от двуседмичната инициатива на Община Благоевград „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Всички последователи на инициативата могат да донесат събраните количества капачки на 14 април между 10 и 14 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Туристически културно-информационен център бе първият пункт, създаден към кампанията „Капачки за бъдеще“ през октомври 2017 година. От тогава има приети 2 тона пластмасови капачки, които са дарени за каузата с идеята да бъдат осигурени кувьози на нуждаещите се болници в страната. Всяко 10 бебе, родено в България, е недоносено и има нужда от допълнителна помощ, с която да се бори за живота си. За година и половина има закупени вече 8 кувьоза за малки общински болници, където най-често наличните са на възраст поне 20 години.
        
И след масовото събитие Община Благоевград ще продължи да подкрепя инициативата като събраните капачки може да се поставят в новоизложеното метално сърце пред зала „22 септември“, както и в бутилките на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и в ТКИЦ Благоевград.