/ DarikNews.bg, архив
Апостол Апостолов е единственият регистрирал се кандидат за кмет на Община Симитли. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В Общинската избирателна комисия (ОИК) не са подавани документи от други лица за кметското място. Така става ясно, че и в следващите 4 години общината ще се управлява от Апостол Апостолов и екипа му.

Единствени кандидати за кмет на кметство са и настоящите кметове на Черниче, Полена, Крупник, Полето, Брежани, Долно Осеново - Георги Стефанов, Веселин Топузов, Иванка Чакалска, Иван Манчев, Благой Стефанов, Бисер Сегменов. В изборния ден на 27 октомври ще се решава само съставът на новия общински съвет. Регистрирани за участие са две кандидатски листи,съобщиха от ОИК-Симитли. На партия ГЕРБ и Партия на зелените.

Първоначално участие в Местни избори 2019, с регистрация в Общинската избирателна комисия в Симитли, заявиха 8 партии - ГЕРБ, Партия на зелените, ВМРО, Воля, БДС Радикали, Възраждане, Коалиция Ние гражданите, Коалиция Демократична България - обединени. Участието си в изборите персонализираха само ГЕРБ и Партия на зелените.