180 кандидат-студенти се пробваха на изпита по математика в ЮЗУ
180 кандидат-студенти се пробваха на изпита по математика в ЮЗУ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
180 кандидат-студенти се пробваха на изпита по математика в ЮЗУ
31139
180 кандидат-студенти се пробваха на изпита по математика в ЮЗУ
  • 180 кандидат-студенти се пробваха на изпита по математика в ЮЗУ

180 кандидат-студенти се явиха на днешния изпит по математика за прием в Югозападния университет "Неофит Рилски", съобщи за Дарик заместник-ректорът по учебната дейност доц. Траян Попкочев. Началото бе дадено в 8.00 ч. тази сутрин. Продължителността на препитването бе 5 астрономически часа.

Кандидат-студентите бяха разпределени в три учебни зали в сградата на Първи учебен корпус - № 207, №208 и аулата, уточни доц. Попкочев. По думите му квесторите, които са съблюдавали за реда по време на изпита, са били 17.

С този изпит се кандидатства за специалности като "Педагогика на обучението по математика и информатика", "Педагогика на обучението по физика и математика", "Физика" и "Информатика", поясни заместник-ректорът.

По предварителна информация резултатите ще бъдат обявени най-късно на 20 юли.

851 са кандидатите, заявили желание да положат изпит по история, който е насрочен за утре - 15 юли, от 09.00 ч. За провеждането му ще бъде ангажирана почти цялата сграда на Първи учебен корпус. Достъпът до нея за преподаватели, служители, студенти и граждани ще бъде възобновен сред 13.00 ч.