1 000 000 лева отпуснаха за капиталови разходи на община Благоевград
1 000 000 лева отпуснаха за капиталови разходи на община Благоевград / netinfo

По искане на кмета на Благоевград Костадин Паскалев Министерството на финансите увеличи с 1 000 000 лева целевата субсидия за капиталови разходи на общината.

Средствата се отпускат за изпълнение на строително-монтажни работи по проекти за подобряване безопасността на движението и не могат да бъдат пренасочвани за други дейности. Искането бе подкрепено от Областната дирекция на полицията във връзка с безопасността на движението в община Благоевград.

Сумата ще бъде изразходвана за изграждане на 4 кръгови кръстовища - на бул. “Пейо Яворов” с ул. “Симеон Радев”, ул. “Симеон Радев” и ул. “14 полк” с ул.” Свобода”, ул. “14 полк” и ул.”Джеймс Баучер” с ул. “Александър Стамболийски”, ул. “Владо Черноземски” и ул. “Сан Стефано” с ул. “Иван Михайлов".

205 000 лв. гласува преди седмица по предложение на кмета Костадин Паскалев Общинският съвет за изграждане на кръгово кръстовище между бул. “Св. Св. Кирил и Методий” и ул. “Владо Черноземски”.

До 10 юни в общината трябва да бъдат предоставени идейните проекти за кръговите кръстовища, след което ще бъде проведена процедура за възлагане на обществена поръчка за изготвяне на работни проекти. Средствата за проектиране на кръговите кръстовища са заложени в бюджета на община Благоевград за 2009 г. Реализацията на проектите за изграждане на кръгови кръстовища ще реши в голяма степен проблема с натовареността на движението в Благоевград, подчертават от общината.