11 души пострадаха при свличане на земна маса върху къща в ромската махала на Смолян. Те са откарани за преглед в местната болница. Двама от тях - дете на седем години и жена на 50 са с по-тежки наранявания и са оставени за лечение в здравното заведение, предаде NOVA.

7 деца и 4-ма възрасти са извадени от срутената къща. Инцидентът е станал малко преди полунощ. След като водата придошла от обилните валежи, къщата се срутила и затрупала хората вътре. Екипи на пожарната, полицията и община Смолян реагирали веднага и измъкнали всички от отломките.

7-годишното дете и 50-годишната жена, които са приети в болницата, са без опасност за живота, съобщиха лекарите. На адреса на къщата, която е стара и паянтова, са регистрирани 19 души. От проливните дъждове протече и покривът на киното и театъра в Смолян. 

Проливният дъжд, който се излива над Пловдив, превърна част от булевадрите в града в пълноводни реки и затрудни движението. На места уличните шахти се оказаха запушени и връщаха водата обратно.

Част от подлезите в града се напълниха с метър вода и напрактика се оказаха неизползваеми за гражданите. Полицията затвори надлеза "Скобелева майка", за да не потънат автомобилите във водата. Следят се язовирите и реките, които рязко покачиха нивата си.
NOVA