/ iStock/Getty Images
Част от заразените с коронавирус работници в предприятието за авточасти в Смолян вече са излекувани и ще се върнат на работа, информират от РЗИ. Общо 63 са отрицателните проби за COVID-19 от изследвани 72 работници, тествани две седмици след регистрирането им като позитивни за коронавирус. Известно успокояване на епидемичната обстановка се наблюдава в област Смолян през последната седмица, обобщават от Областния оперативен щаб. През седмицата са регистрирани 36 нови случая на коронавирус, с които общият брой на положителните проби в областта от началото на пандемията стават 382.

Официално: 57 заразени в завода за авточасти в Смолян

Активните случаи на COVID-19 в региона са 187, от които 41 са настанени в болници, а 146 са на домашно лечение. Пациентите с коронавирус в областта се лекуват в болниците в Смолян, Мадан и Девин. В добро състояние е най-малкият заразен- 4-месечното бебе, което бе настанено в МБАЛ- Смолян. През седмицата са изписани деветима от хоспитализираните случаи на COVID-19. Под карантина са поставени общо 236 души, от които 122 са пристигнали от рискови зони. Нови огнища на заразата не са регистрирани.

Област Смолян с най-много заразени с коронавирус процентно

От Областния щаб са провели среща с ръководството на завода за авточасти, обсъждайки засилените противоепидемични мерки. Работодателите уверяват, че са създадени безопасни условия за работа, допълват от РЗИ.

От Областния щаб отчитат увеличение на хоспитализирани пациенти с коронавирус през седмицата.
БТА