Трима души са задържани за транспортиране на мигранти в района на АМ „Тракия“ в резултат на предприети действия по охрана на участъка от автомагистралата, обслужван от пазарджишката полицейска дирекция, в които са ангажирани служители от ОД на МВР, районните управления в Пазарджик и Септември.

Над 1800 мигранти пребивават в трите центъра в Хасковско

В нощта срещу 27 октомври автопатрул засякъл на паркинг на бензиностанция автомобил, шофиран от 25-годишен мъж, в който били открити четирима мигранти - сирийски граждани.

На същия паркинг служителите на реда заловили и двама жители на Златица с микробус, съпричастни към незаконната дейност. По същото време други автопатрули на пазарджишката полиция задържали в района на 93-ти километър, посока към София, движещи се пеша на няколко групи 11 чужденци - афганистанци, които също били превозвани по аутобана с миниван.

През септември у нас са задържани 365 мигранти повече в сравнение с август

Возилото е открито изоставено. Предприети са действия за издирване на водача. Извършени са огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пазарджик и Септември.

Нелегално пребиваващите на територията на страната ни чужденци са предадени на служители от група „Миграция“ и по-късно транспортирани в специализирани домове към Дирекция „Миграция“ и Държавната агенция за бежанците.

Тримата български граждани са задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства под надзора на прокуратурата.