/ iStock/Getty Images
Шестима тийнейджъри, извършили кражби, са установени в резултат на усърдната работа на криминалисти от Районно управление-Септември, съобщиха от полицията.

Тийнейджъри изпотрошиха пейки, кошчета и чешма в парк в Костандово

Малко след полунощ във вторник в полицията бил получен сигнал от 47-годишен мъж, който разказал, че неизвестни са проникнали в жилището му, повредили са телевизор и са откраднали стереоуредба и сателитен приемник.

Незабавно полицейските служители предприели оперативни действия и стигнали до извършителите на деянието - двама младежи от Септември на 16 и 18 години. Откраднатите вещи били открити и иззети.

Задържаха криминално провен мъж за кражба от къща

На 4 февруари следобед 58-годишна жена от чирпанското село Зетьово се оплакала в полицията, че е станала обект на кражба. Докато чакала на гарата в Септември неизвестни бръкнали в дамската и чанта и откраднали пари.

Органите на реда реагирали светкавично и не след дълго установили извършителите. Авторите на посегателството били четири момчета на възраст между 14 и 15 години.

Задържаха вандали, изпотрошили пейки, лампи и чешма във Велинград

И по двата случая са образувани бързи производства. С непълнолетните работят криминалисти и инспектор от „Детска педагогическа стая“.