/ IStock
81 са новите случаи на заразата в областта, трима души починаха
"Дистанционното обучение на учениците от шести до дванайсети клас в Пазарджик се удължава до 22 ноември". Решението е взето на днешното заседание на Областния кризисен щаб, съобщи на онлайн брифинг заместник-областният управител Йордан Кожухаров.

Директорът на Спешна помощ в Пазарджик заразен, на тежка терапия е

Във всичките останали 11 общини в областта се възстановява присъствената форма на обучение. Кожухаров обясни, че ръстът на заболеваемостта от COVID-19 в Пазарджик достига 40,3 процента и това е причина за удължаването.

Общо 1955 са заразените с коронавирус в региона от началото на пандемията, оздравели са 826 души, 109 са починали. На болнично лечение са 164 пациенти, под карантина са 893-ма.

Още четири болници имат нужда от доброволци

През изтеклото денонощие новите положителни проби са 81, а трима души - на възраст от 58 до 76 години, са загубили битката с болестта. Директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова съобщи, че общият брой на леглата за болни с COVID-19 в лечебните заведения се увеличава с 20 процента и ще достигне 338.

Тя посочи още, че ситуацията в Центъра за спешна помощ в Пазарджик е тревожна, тъй като директорът и част от персонала са заразени. На този етап екипите се справят, увери д-р Петрова. Усложнена е и ситуацията в РЗИ, където 11 инспектори са с положителни проби. 
БТА