Началото на новата седмица ще е облачно и мъгливо
Началото на новата седмица ще е облачно и мъгливо / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за времето за 30 януари, понеделник

През нощта над по-голямата част от страната ниската облачност отново ще се увеличи и вплътни, като на места, главно в равнините, ще се образува мъгла, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Разкъсана ще е облачността над Югозападна България. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от около минус 15 градуса на места във високите полета на Западна България, до минус 1-2 градуса - по морския бряг.

Утре в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо, с временни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта в часовете около и след обяд. Над Югозападна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури в повечето места ще са от минус 5 до 0 градуса, на места в Югозападна България - до 3-4 градуса.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено, остава по-високо от средното за януари.

Над планините ще преобладава слънчево време. Мъгла ще има главно в Странджа и ниските части на Стара планина. Ще духа слаб източен, по високите части - умерен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0 градуса, а на 2000 м - около минус 4 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1 до 2 градуса. Температурата на морската вода ще е 1-3 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg