Три модула за гасене на пожари от военни формирования от състава на Сухопътните войски оказват помощ при погасяването на големи горски пожари в областите Хасково, Благоевград и Пловдив.

20 военнослужещи с 4 автомобила /един от тях специализиран/ от 31-ви механизиран батальон в Хасково участват в погасяването на пожар в Източните Родопи край село Свирачи, Община Ивайловград.

Ком. Николов: Ще има глоби за предизвикани пожари

37 военнослужещи с 4 автомобила от състава на Бригадното командване - Благоевград действат по погасяването на пожара, обхванал декари гора край село Петрово, Община Сандански.

Районът е пресечен и трудно достъпен за техника. Горят десетки декари широколистна и иглолистна растителност, при което пожарът преминава от низов във върхов.

Пожарът край Сандански все още не е стихнал

26 военнослужещи с 4 автомобила от състава на 61-ва механизирана бригада Карлово участват в гасенето на пожарите край селата Кръстевич и Старосел, Община Хисаря, където е обявено частично бедствено положение.

Вчера в борбата с огнената стихия в района участваха 18 военнослужещи от бригадата с 4 пожарни автомобила, специално пригодени за действие в труднопроходим терен. От 17.45 часа до 20.25 часа снощи в гасенето на пожара край село Старосел се включи вертолет AS 532 AL Cougar с екипаж от състава на 24-а авиационна база - Крумово. Машината, оборудвана със система за гасене на пожари от въздуха, извърши 35 захода за обливане на терена с тонове вода.

Локализираха големия пожар край Старосел (ВИДЕО)

Модулите за гасене на пожари работят в координация с останалите институции, които полагат усилия в овладяването на огъня и ограничаване на по-нататъшното му разпространение.
БТА