Най-важните инструменти на Photoshop в безплатно приложение за вашия смартфон
Най-важните инструменти на Photoshop в безплатно приложение за вашия смартфон / ThinkStock/Getty Images

Да усвоите тънкостите на Photoshop е нелека задача особено ако не сте професионалисти. За да улеснят употребата на своя продукт за широката публика, от Adobe прибавиха ново приложение към все по-нарастващата си линия от мобилни апликации. Неговото име е Photoshop Fix и комбинира едни от най-използваните инструменти на програмата. Освен това е напълно безплатно, съобщава СофтУни.

Сред основните проблеми на приложенията за обработка на снимки е, че програмистите се стремят да включат колкото се може повече инструменти. Може би потребителите наистина имат нужда от тях, но сред всички менюта и подменюта едва ли биха успели да ги открият. А ако все пак ги намерят, съществува опасността да започнат да ги използват прекалено често. По този начин употребата им би довела до обратен, негативен ефект върху снимките. Пример за това е прекомерната употреба на така модерните филтри.

Във Photoshop Fix ще откриете само добре селектирана група от инструменти, които със сигурност биха се отразили по ползотворен начин на вашите фотографии.

Основни инструменти

Приложението предлага 10 комплекта от инструменти. Crop, Adjust и Vignette спомагат коригирането на цялостното изображение. В Adjust ще откриете и намерите команди като промяна на експозицията, насищане, контраст и подчертаване.

Останалите инструменти - Light, Color, Smooth, Healing, Defocus, Liquify и Paint,
ще ви предоставят възможността да редактирате конкретни области от своята снимка. С активирането на четката за рисуване в рамките, на който и да е било от инструментите, ще можете да регулирате площта и плътността на използвания ефект.

Едно от най-хубавите неща на Photoshop Fix е функцията за отменяне на командата, която бихте могли да употребявате при всеки от инструментите.

Healing

Ако някога сте работили с основната версия на Photoshop, със сигурност ви е известна „лековитата" сила на този инструмент. С Healing бихте могли лесно и бързо да отстранявате или местите елементи на снимката си. В менюто на инструмента в новото приложение ще откриете опции за отстраняване на пъпки и петна, за клониране на обекти и за редактиране на червени очи.

Ако искате да отстраните дефект от нечие лице или дразнещо ви дърво на хоризонта, това е инструментът, който мигновено ще ви помогне. Невинаги е перфектен, но ако разполагате със солиден фон зад обекта, който желаете да премахнете, Healing ще проработи без проблем.

И не забравяйте, че колкото по-добро е качеството на оригиналната снимка, толкова по-идеална и незабележима ще бъде корекцията.

Liquify

С този инструмент бихте могли да редактирате контурите на лицето, за да създадете усмивка, да променяте големината и формата на очите, дори и да сътворите карикатура.

В комплекта на Liquify ще откриете и инструментите Warp, Swell и Twirl. Те ще ви позволят да изкривявате цели части от снимката си или да им слагате огледален ефект.

Засега само за iOS

Photoshop Fix е безплатен и не изисква Creative Cloud абонамент. А ако все пак разполагате с такъв, това ще ви предостави възможността да премествате (и редактирате) снимки от десктоп на мобилното си Photoshop приложение и обратното.

Засега Photoshop Fix се предлага само за операционната система на Apple, но от Adobe обещават скоро да го пуснат и за Android.