Microsoft ще регистрира домейни
Microsoft ще регистрира домейни / netinfo

На конференцията в Атина, Гърция организацията, която се занимава с контрола и раздаването на домейни и IP адреси ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) добави към фирмите, които могат да регистрират домейни от най-високо ниво (.com, .net, .org, .biz, .info, .name и .pro) името на Microsoft. Компанията до скоро използваше за тази цел услугите на компанията Melbourne IT Ltd.

Този ход на компанията от Редмънд най-вероятно е свързан с очакваното официално пускане на Office Live услугата, която ще предлага точно регистриране на домейн за всеки. Освен това големият конкурент на Microsoft - Google отдавна има правото сам да регистрира домейни и така да наблюдава от близо какво и как се случва точно из интернет и да променя според това своето най-голямо оръжие - търсачката.

"Първо трябва да благодарим на ICANN, че ни приеха в семейството на регистриращите домейни от най-високо ниво. Това ще ни даде свобода да експериментираме с нови услуги в интернет пространството" коментира представителят на Microsoft.

http://www.kaldata.com/