Изтекоха част от характеристиките на новия iPhone
Изтекоха част от характеристиките на новия iPhone / Guliver/Getty Images

В интернет изтекоха някои от характеристиките на новия, по-малък iPhone, съобщи "Индипендънт", като се позовава на публикация в технологичното издание „9to5mac".

Пластмасовата обвивка на телефона ще е сходна с тази на iPhone 5, докато техническите спецификации ще са нещо средно между моделите 6 и 6s.

Тайна лаборатория на Apple работи по LCD монитори

От Apple се надяват новият модел, който ще е междинен преди пускането на iPhone 7, да отговори на търсенето на клиентите, предпочитащи стария размер на смартфоните. Той беше изоставен при разработката на iPhone 6, който е значително по-голям от предшествениците си.

Легитимността на информациите в „9to5mac" се е потвърждавала многократно в миналото, припомнят от британския вестник. Според технологичния сайт, пуснатото миналата седмица видео с новия компактен iPhone 6c е фалшиво. На него очакваният апарат изглежда като смалена версия на обикновения iPhone 6.

Apple патентова смартфон, който изплюва вода, когато бъде намокрен

Вместо да използват този дизайн, Apple ще сложат нови технически компоненти в дизайн, сходен с този на iPhone 5s. Единствената промяна ще са заоблените ръбове на обвивката, каквито има и „6"-цата.

Подобренията в спецификациите ще включват по-добра камера, чип за услугата Apple Pay" и процесор като този на iPhone 6. Първоначалното име на разработката е "N69", а пазарното му име най-вероятно ще бъде iPhone 5se, сочи вътрешната информация на изданието.

Компактният апарат няма да има сходства в дизайна с предстоящия iPhone 7, който се очаква да излезе през септември.

Смартфонът ще идва в същото сребърно, „космическо сиво", златно и розово-златно, каквито са вариациите на iPhone 6s".

Малкият iPhone ще бъде представен през март и пуснат в продажби малко по-късно, според слуховете. Вероятно Apple ще спре продажбите на „5s", заменяйки го с новия телефон.

Източник: БГНЕС