BlackBerry пести по 47 минути на ден
BlackBerry пести по 47 минути на ден / netinfo

През юли 2006 година М-тел пусна на пазара BlackBerry. Устройството е уникално със своите функции, които дават възможност да отговаряме и четем електронната си поща, без да е необходимо да бъдем в офиса си.

То автоматично се синхронизира с пощенската кутия и получава съобщенията едновременно с персоналния компютър. Освен това предлага сигурен достъп до корпоративната мрежа на клиента.

BlackBerry е разработено специално за нуждите на ЦРУ и осигурява тотална защита на информацията. Специален софтуер компресира получените данни, а това спестява време и пари. Изчислено е, че с BlackBerry се пестят 47 минути дневно, което се равнява на 196 часа годишно. Според изследванията ефективността на всеки потребител се покачва с 29%. Освен това BlackBerry съвместява характеристиките на PDA с функциите на телефон от висок клас.

Дизайнът е уникален. QWERTY клавиатурата позволява боравенето с една ръка, а специален „скрол” бутон дава достъп до менюто. Екранът автоматично настройва яркостта си, в зависимост от външната светлина.

В моментата BlackBerry има близо 6 милиона потребители в 150 мрежи в над 60 държави от Северна Америка и Европа. Устройството е еднакво приложимо както за корпоративни, така и за индивидуални клиенти.

„Мобилтел винаги се е стремял да бъде не само доставчик на услуги, но и бизнес партньор на своите клиенти, като им помага да повишават качеството и ефективността на своята дейност чрез интелигентните телекомуникационни решения. BlackBerry е именно такова решение. То оптимизира комуникацията и координацията във всяка компания. Неслучайно след международните клиенти на устройството са такива корпорации като Coca-Cola, BMW, Lufthansa и др”, каза Стелиос Малис, главен маркетинг директор на Мобилтел.

За корпоративните си клиенти Мобилтел стартира специална промоция, по време на която софтуерът с включени 5 лицензии за потребители ще се предлага с 50% по-ниска цена, безплатна инсталация и атрактивно намаление на BlackBerry телефоните – при четири закупени устройства, петото е безплатно.

От началото на месец юли Мобилтел ще предлага устройството и на своите индивидуални клиенти на цена от 720 лева (с ДДС) или на на изплащане на 12 равни месечни вноски по 60 лева или на 24 вноски по 30 лева.

Преди официалното представяне BlackBerry беше тествано от известни български лица, сред които Милен Цветов, Цонко Цонев и Ъпсурт. Те взеха участие в уникално шоу. Салонът на Ялта се превърна в студиото на Милен Цвектов, чието предаване продължи точно 47 минути. Кметът на Каварна дойде специално за събитието от Несебър, където се проведе концертът на Стинг. Ъпсурт представиха свое парче, специално посветено на BlackBerry.

BlackBerry е вече мания по света. Сред най-известните му потребители са американската телевизионна водеща Опра Уинфри, актьорите Сандра Бълок и Крисчън Слейтър. Устройството е главен герой и в редица известни сериали и филми – „От местопрестъплението”, „Сексът и градът” и др.