Президентът на Украйна Володимир Зеленски сравни руското нахлуване в страната му с военните кампании, проведени от нацистка Германия по време на Втората световна война.

"Русия нападна Украйна по страхлив и самоубийствен начин, както нацистка Германия по време на Втората световна война", заяви украинският президент в онлайн брифинг, по време на който призова украинците да "излязат" и да "протестират срещу тази война".

Володимир Зеленски призова жителите на Русия да излязат на протести срещу войната в Украйна, предаде агенция УНН.

Русия започна военна операция в Украйна

"От днес нашите държави са от различни страни на световната история. Руската държава стои на пътя на злото, но много неща зависят все пак от руския народ. Гражданите на Русия сами ще избират днес на кой път стои всеки от тях лично. Всички в Русия, които не са изгубили още съвестта си, е време да излязат и да заявят протести срещу тази война, срещу войната с Украйна", каза Зеленски.

Президентът прикани украинците да разказват на познатите си истината за войната в Украйна.

Украйна съобщи за над 40 загинали войници и 10 цивилни при руски обстрел

"Уважаеми граждани, който има роднини в Русия, който има приятели, журналисти, който познава блогъри, моля ви, потърсете ги, те трябва постоянно да говорят за това, тогава Русия ще знае истината", призова Зеленски.
 
БТА, БГНЕС